Stichting SPiNN stopt

×

Met ingang van 1 januari 2019 stopt Stichting SPiNN met alle activiteiten.

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen vanaf die datum terecht bij Sociaal Werk De Schans, tel. 0594 745 620 of info@sociaalwerkdeschans.nl

Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen vanaf die datum terecht bij Stichting WiN, tel. 050 317 6500 of www.welzijninnoordenveld.nl

To reset, remove the cookies.

Waardering en bloemen tijdens dag van de Mantelzorg in Marum

dinsdag, 15 november, 2016

Op 10 November is de jaarlijkse dag van de mantelzorg. Ook dit jaar is hier in Marum weer aandacht aan besteed. Vorig jaar zijn er voor de eerste keer boeketten uitgereikt namens inwoners die worden ondersteund door een mantelzorger. Deze actie was een succes en is daarom dit jaar herhaald.

Inwoners die ondersteuning krijgen van een mantelzorger  konden hun mantelzorger(s) een boeket toe laten sturen met hieraan een persoonlijk bericht. In totaal zijn er 60 boeketten bezorgd en 5 cadeaubonnen aan  jonge mantelzorgers. Mantelzorgers hebben ook dit jaar weer positief verrast gereageerd.

Ook is er dit jaar weer een bijeenkomst door het Steunpunt Marum georganiseerd in het mfc 't Marheem. Het thema was ‘Mantelzorg doe je samen'. Hieraan gekoppeld was een lunch, deze is door mantelzorgers en vrijwilligers klaargemaakt onder begeleiding van Wieke Huizinga uit Boerakker. Een aantal eregasten uitgenodigd door mantelzorgers hebben hier van genoten. RTV Noord heeft hierover een item uitgezonden, waarin een mantelzorger werd geïnterviewd.

Nieuw dit jaar waren ‘De Mantelverzorgers'. Iedereen kent wel iemand die mantelzorg verleent. Om meer bekendheid te genereren voor mantelzorg en mensen bewust te maken van het belang van deze ondersteuning zijn zij donderdag in het centrum van Marum met mensen in gesprek gegaan. Ze hebben bloemetjes uitgedeeld en 178 mensen gesproken. 

« Nieuwsoverzicht