Nieuws | SPiNN - Sociaal partner in het Noorden van Nederland

Gratis juridisch inloopspreekuur in Leek

dinsdag, 19 april, 2016

Vanaf 23 mei is er elke maandag een gratis juridisch spreekuur in cultureel centrum AGORA in Leek. Inwoners kunnen tijdens het spreekuur een juridische vraag voorleggen aan een advocaat. Denk hierbij aan vragen omtrent: echtscheiding, verbreking samenwoning, opstellen ouderschapsplan, mediation, omgang, gezag, alimentatie, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing.

Gratis juridisch advies
De initiatiefnemers van het juridisch spreekuur zijn stichting SPiNN en Van Horssen en Van Ophoven advocaten en mediators. Speciaal voor dit spreekuur hebben de organisaties hun krachten gebundeld zodat iedereen er met een juridische vraag terecht kan. U hoeft geen afspraak te maken en kunt gewoon binnen lopen tijdens het spreekuur. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Er is altijd een deskundig advocaat aanwezig, die antwoord kan geven op uw vragen en met u op zoek gaat naar passende oplossingen.

‘’Mensen zoeken vaak te laat juridische hulp’’
Met dit spreekuur voor personen- en familierecht willen beide organisaties de toegang tot juridisch advies makkelijker maken. Het komt helaas nog te vaak voor dat er niet op tijd juridische hulp wordt gezocht omdat mensen bang zijn dat het te duur is of omdat ze simpelweg niet weten waar ze terecht kunnen. Onze insteek is om te kijken of er deescalerend gewerkt kan worden. Inwoners uit de gemeente Leek kunnen vanaf maandag 23 mei iedere maandagochtend van 9.00 – 10.00 uur terecht bij Cultureel Centrum AGORA (Rodenburg 1b).

« Nieuwsoverzicht