Stichting SPiNN stopt

×

Met ingang van 1 januari 2019 stopt Stichting SPiNN met alle activiteiten.

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen vanaf die datum terecht bij Sociaal Werk De Schans, tel. 0594 745 620 of info@sociaalwerkdeschans.nl

Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen vanaf die datum terecht bij Stichting WiN, tel. 050 317 6500 of www.welzijninnoordenveld.nl

To reset, remove the cookies.

Nieuws

Informatiebijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties uit het Westerkwartier over de nieuwe privacywetgeving (AVG)

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing en vanaf deze datum geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving. Deze verordening geldt ook voor vrijwilligersorganisaties. Dus sport- en muziekverenigingen, cultuurorganisaties, musea, belangenorganisaties, buurtinitiatieven, zorgorganisaties enz. zullen passende maatregelen moeten nemen rond het bewaren en beveiligen van persoonsgegevens. Gegevens van leden, cliënten en deelnemers maar ook van de eigen vrijwilligers.

Lees meer »

Bijeenkomst 'Succesvolle integratie van nieuwkomers in het Westerkwartier'

Op dinsdag 10 april 2018 van 17.00 uur tot 19.45 uur organiseren de Steunpunten Vrijwilligerswerk in het Westerkwartier in samenwerking met VluchtelingenWerk Zuidhorn, SWgZ en SPiNN, de bijeenkomst 'Succesvolle integratie van nieuwkomers in het Westerkwartier'.

Lees meer »

Sport Springplankproject

In samenwerking met het jongerenwerk van SPiNN, CJG-Westerkwartier en Verslavingszorg Noord Nederland komt de gemeente Marum met een nieuw sportproject! Het sportproject is speciaal voor jongeren in de toekomstige gemeente Westerkwartier.

Lees meer »

Bijeenkomst voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Tolbert

Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?! Op woensdagavond 8 november organiseert Sterk Vrijwilligerswerk* i.s.m. welzijnsorganisatie SPiNN een bijeenkomst voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Tolbert.

Lees meer »

Week van de Ouderen in de gemeente Marum

Van maandag 2 t/m vrijdag 6 oktober vindt de ‘week van de ouderen' plaats in de gemeente Marum. Een bruisende week die in het teken staat van ‘bewegen' en ‘ontmoeten'. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: demonstratie elektrische fietsen, div. bewegingsactiviteiten, verkeersmiddag met: rijstijlscan, opfrissen van nieuwe verkeersregels, modeshow, kennismaking met internet en nog veel meer.

Lees meer »

Plannen waarmaken in uw gemeente? Kom dan naar de informatieavond Buitengewoon Zijn in Leek en Marum

Als stichting SPiNN maken wij u graag attent op het volgende: heeft u ideeën en wilt u die graag uit gaan voeren? Wilt u een gaaf project opstarten, maar niet alleen? Bent u misschien al hard met iets bezig maar loopt u steeds vast? Doe dan mee met de training BuitengewoonZijn.Nu en ontdek hoe we samen prachtige resultaten kunnen boeken.

Lees meer »

Jaarverslag 2016

Met trots presenteren wij het eerste digitale jaarverslag van Stichting SPiNN. Het jaar 2016 was het jaar van het (door)ontwikkelen van de nieuwe organisatie. De welzijnsorganisaties Noordermaat en mfc 't Marheem fuseerden per 1 januari 2016 in Stichting SPiNN (Sociaal Partner in het Noorden van Nederland). De nieuwe stichting kent twee werkorganisaties; SPINN Drenthe (actief in de gemeenten Midden-Drenthe, Tynaarlo en Noordenveld) en SPiNN Groningen (actief in de gemeenten in het Westerkwartier; Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn). Klik hier om het jaarverslag te lezen.

 

Stichting SPiNN biedt haar klanten online hulpverlening aan

Welzijnsorganisatie SPiNN (Sociaal partner in het Noorden van Nederland) is vanaf nu ook via het internet te bereiken voor vragen en hulp. Via de website www.spinn.nl  kunnen inwoners uit Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn zich online aanmelden met vragen over bijvoorbeeld schulden, relatieproblemen, huiselijk geweld, financiën, eenzaamheid, etc.

 

 

Lees meer »

Waardering en bloemen tijdens dag van de Mantelzorg in Marum

Op 10 November is de jaarlijkse dag van de mantelzorg. Ook dit jaar is hier in Marum weer aandacht aan besteed. Vorig jaar zijn er voor de eerste keer boeketten uitgereikt namens inwoners die worden ondersteund door een mantelzorger. Deze actie was een succes en is daarom dit jaar herhaald.

Lees meer »

SPiNN organiseert activiteiten voor mantelzorgers in Marum

Op maandagavond 7 november gaan we van start met een bijeenkomst  over autisme. Met behulp van de toolbox Brain Blocks, zal een consulent jeugd van het CJG Westerkwartier, met u in gesprek gaan over autisme. D.m.v. twee hoofden wordt duidelijk gemaakt hoe het brein van iemand met autisme werkt in vergelijking met het brein van iemand zonder autisme. Hierdoor kunt u  op een heel beeldende manier kinderen, jongeren en volwassen met autisme beter leren begrijpen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur tot 22.00 uur (o.v.b.) en is staat open voor ALLE mantelzorgers.

Lees meer »

Mantelzorg in balans

Op dinsdag 20 september 2016 organiseren Lentis samen met Stichting SPiNN, Stichting Vredewold, SWGZ en de gemeente Marum een thema avond over Psychiatrie in de familie. Medewerkers van het ambulante psychiatrische team van Lentis nemen u mee in een leuke interactieve avond waarbij de volgende vragen centraal staan: Er is sprake van psychiatrie in de familie of naaste omgeving, waar vind ik hulp? Hoe kan je als mantelzorger in balans blijven?

Lees meer »

“Doortastend opkomen voor jong en oud”

Het mentorproject voor jongeren Mentor4You en de film over buurtteam Assen. Praktische voorbeelden van sociaal werk anno 2016: doortastend, laagdrempelig, actief, naar buiten gericht. Participatie en zelfredzaamheid in de weerbarstige praktijk.

Lees meer »

Jaarverslag Noordermaat 2015 'beweging, afscheid en een nieuwe start'

In het jaarverslag 2015 van Noordermaat (en tevens het laatste jaarverslag van Noordermaat) blikken we terug op de activiteiten, hoogtepunten, cijfers en verhalen uit de praktijk die 2015 tot een bijzonder jaar maakten. 2015 was voor Noordermaat het jaar van verandering, een bewogen jaar waarin veel is gebeurd. Halverwege het jaar is definitief afscheid genomen van de gemeente Assen en de werkers van Noordermaat in Assen en tegelijkertijd de film over buurtteam Lariks-Pittelo (Assen) landelijk uitgerold. De plannen voor een fusie met mfc’ t Marheem uit Marum zijn in 2015 concreet geworden en hebben geresulteerd in het ontstaan van Stichting SPiNN per 1 januari 2016 en we openden officieel de deuren van cultureel centrum AGORA in Leek.

Klik hier om de digitale versie van het jaarverslag te lezen