Stichting SPiNN stopt

×

Met ingang van 1 januari 2019 stopt Stichting SPiNN met alle activiteiten.

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen vanaf die datum terecht bij Sociaal Werk De Schans, tel. 0594 745 620 of info@sociaalwerkdeschans.nl

Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen vanaf die datum terecht bij Stichting WiN, tel. 050 317 6500 of www.welzijninnoordenveld.nl

To reset, remove the cookies.

Hulp bij financiën

Heb je vragen over financiën, schulden of het ordenen van uw administratie? Dan kun je terecht bij SPiNN. Jaarlijks helpen wij vele mensen die met financiële vragen bij ons komen. Je kunt ook terecht bij onze Sociaal Raadslieden in het Westerkwartier. 

Er wordt aandacht besteed aan mogelijke oorzaken van jouw financiële problemen en samen met een maatschappelijk werker probeer je weer grip te krijgen op jouw financiën. Wanneer je een of meerdere schulden heeft bij instanties, bedrijven of banken kan het gebeuren dat je niet meer aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen. We spreken dan van een problematische schuldensituatie. Samen met jou kijken we dan naar de mogelijkheden voor een schuldenregeling. Voor een feitelijke schuldenregeling zal de maatschappelijk werker je verwijzen naar de Kredietbank.

Financiële problemen gaan dan ook vaak samen met andere problemen of kunnen andere problemen veroorzaken, bijvoorbeeld: relatie en/of opvoedingsproblemen, neerslachtigheid. In de gesprekken zal hier aandacht voor zijn en zal gekeken worden of naast hulp bij financiën ook andere hulp nodig is.