Stichting SPiNN stopt

×

Met ingang van 1 januari 2019 stopt Stichting SPiNN met alle activiteiten.

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen vanaf die datum terecht bij Sociaal Werk De Schans, tel. 0594 745 620 of info@sociaalwerkdeschans.nl

Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen vanaf die datum terecht bij Stichting WiN, tel. 050 317 6500 of www.welzijninnoordenveld.nl

To reset, remove the cookies.

Relatie en scheiding

Relaties bestaan voor een groot deel uit communicatie. We communiceren eigenlijk altijd: ook als we niets zeggen, zeggen we ‘iets’. Om zicht te krijgen op hoe we voelen, denken en handelen is het nodig om eerst  stil te staan bij hoe de communicatie verloopt.

Bij menselijke communicatie denken we aan mensen die met elkaar praten. Je kunt communicatie echter ook opvatten als beïnvloeding. Mensen beïnvloeden elkaar voortdurend. Binnen dit proces van wederzijdse beïnvloeding gaat er wel eens wat mis. Vaak beseffen we dat niet eens. Op dat moment kunnen er misverstanden en zelfs ruzies ontstaan. Het is belangrijk inzicht te krijgen in het proces van beïnvloeding zodat je  kunt herkennen waar het mis kan gaan en leert om het op te lossen. Maatschappelijk werkers kunnen u  helpen, door middel van  ondersteunende gesprekken, om in contact te komen met elkaar. Bij SPiNN vindt u gekwalificeerde werkers die u graag op weg helpen.
 
In sommige situaties besluiten partners om toch uit elkaar te gaan. Dit kan ingrijpend zijn voor alle betrokkenen. Vaak moet er veel geregeld worden, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Bij een scheiding is het nodig om afspraken te maken over, alimentatie, omgang of (eventuele) co- ouderschap. Er zal een ouderschapplan moeten komen waar alles in beschreven is. Bij het maatschappelijk werk kunt u hierover informatie krijgen. Naast praktische hulp bied het maatschappelijk werk ook rouw en/of verliesverwerking. 

Voor kinderen is een individueel of groepstraject mogelijk.  Het is vaak moeilijk om al deze “volwassen problemen” te begrijpen. Een gesprek kan helpend zijn en in een groep kunnen kinderen met leeftijdsgenootjes op een spelende manier leren om te gaan met de scheiding. 

Meer informatie over echtscheiding vindt u o.a. op: www.echtscheiding-Wijzer.nl en www.echtscheiding.nl.