Mindfulness en ouderschap

 “Ouderschap is een van de meest intense, dankbare, uitdagende en tegelijkertijd stressvolle jobs die we ooit zullen hebben. Te vaak raken we verstrikt in de dagelijkse hectiek en zijn we kwijtgeraakt om eenvoudig in het nu aanwezig te zijn met onze kinderen”. (Susan Bogels)

In het leven van een ouder kunnen er allerlei situaties zijn die stress oproepen:

  • Het vaak huilen van een baby
  • Een kind dat ’s morgens niet meewerkt als het naar school moet
  • Een puber die zich niet aan de regels houdt
  • Een partner die ‘niet luistert’.

Kortom er doen zich situaties voor, zowel binnen als buiten het gezin, die ouders en kinderen uit hun evenwicht brengen en stress opleveren. Bij stress reageren we vaak snel vanuit automatische patronen en emoties. Datzelfde geldt voor de partner en kinderen. Zo kan er een cirkel van onenigheid/ ruzies ontstaan waar iedereen moeilijk uit kan stappen. Problemen kunnen daardoor versterkt worden.

De training Mindfulness en ouderschap is een praktische training met verschillende aandachtsoefeningen en oefeningen op het gebied van communicatie. Deze helpen om de stress te verminderen.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten en duurt gemiddeld 2 tot 2,5 uur. Na aanmelding volgt eerst een kennismakingsgesprek om te bespreken of deze groep voor u een antwoord kan zijn op uw vraag.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 100,00. Voor mensen met een minimuminkomen is het mogelijk een regeling te treffen.

Data volgende training: 

Nog niet bekend

Locatie:
Centrum Jeugd en Gezin Midden Drenthe,
Nassaukade 4, 9411 ND Beilen

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u bellen met 0593 - 522 262 of u kunt een mail sturen naar fo.middendrenthe@spinn.nl.